5 tips till vardagssminkning

Vill du gärna ha en snygg sminkning i vardagen, utan för mycket besvär? Vi ger dig 5 tips på hur du gör en enkel men snygg vardagssminkning. 

Vill du gärna ha en snygg sminkning i vardagen, utan för mycket besvär? Vi ger dig 5 tips på hur du gör en enkel men snygg vardagssminkning. 

1. Grunden – skapa bästa utgångspunkten med fukt

En snygg sminkning börjar med en ren och välvårdad hud. Med en fuktad, hälsosam hud har du den bästa grunden för en naturligt vacker look.

Direkt innan du sminkar dig rekommenderar vi att du ser till att rengöra din hud. Använd även en dagkräm med massor av fukt. Om du har en lång dag framför dig, eller bara vill att sminket ska sitta extra bra, kan du överväga att blanda en liten mängd primer i din dagkräm. Det kommer ge din hud en superfin lyster.


2. Gör grunden enhetlig

Kanske vill du flytta fokuset bort från rodnaden och orenheter och i stället framhäva dina ögon och andra vackra ansiktsdrag du har. För att lyckas med det är rekommendationen att göra en sminkgrund, där du får huden att se enhetlig ut. Här kommer foundation, concealer och puder in i bilden.

Foundation finns i både flytande och fast form. Välj den fasta om du vill ha hög täckning och den flytande för medium till låg täckning.

En concealer är din bästa vän när en finne har dykt upp mitt i pannan. Många har nytta av concealern till att täcka röda näsvingar och ringar under ögonen.

Sist men inte minst i den bra grunden: puder. Den minimerar porernas synlighet och får ditt smink att sitta som där det ska.3. Rama in och framhäv

Med grunden på plats är du redo att arbeta med att framhäva dina bästa ansiktsdrag och göra skuggor.

Det viktigaste att veta är att mörka färger drar tillbaka och att ljus framhäver. Du kan därför med fördel använda contouring under ditt kindben. En highlighter kan du badda på kindbenet, gör eventuellt ett litet C som går från under ögonbrynet ner till kindbenet.

När du ändå är igång kan du badda lite av highlightern på näsryggen och i ögonvrån. Avsluta med rouge till äppelkinderna.


4. Ett lätt och ljust läppglans gör underverk

Ett lätt och ljust läppglans går aldrig fel. Vi rekommenderar att du väljer ett läppglans med fuktgivande ingredienser.


… ett litet tips till ditt sminkutseende: lägg antingen fokus på din sminkning av ögon eller läppar.


5. Primer får din ögonskugga att hålla längre

Om du håller igen lite med färg på läpparna kan du absolut tillåta dig själv att göra lite mer av ögonen.


På en helt vanlig onsdag rekommenderar vi lite primer på ögonlocken. Badda en gnutta ögonskugga med fingret på mitten av ögonlocket. Använd en pensel till att jämna ut din ögonskugga, och använd gärna en gnutta under ögonen för att rama in dem.