Lägg en perfekt winged eyeliner

Det är elegant. Det är stilsäkert. Det är lagom markerat. Här guidar vi dig igenom de fyra stegen till en lyckad winged eyeliner.
Det är elegant. Det är stilsäkert. Det är lagom markerat. Här guidar vi dig igenom de fyra stegen till en lyckad winged eyeliner.

Winged eyeliner eller cat-eye, som det också kallas, är populärt bland många. Kanske bemästrar du det redan? Kanske är du en av dem som alltid kämpar med att få till rätt vinge. Det klassiska är att du lyckas få till ett öga perfekt medan det andra misslyckas. Det är här några ger upp - medan andra är envisa och fortsätter. Vi vill väldigt gärna hjälpa dig att måla det perfekta strecket.

Första steget är givetvis eyelinern

Det finns otaliga eyeliners ute på marknaden, en ren djungel av former, färger och konsistenser. Därför ska du känna efter om du föredrar en klassisk eyelinerpenna med färg och skimmer, som trendar på Instagram-sminkbilderna. Med en gel eyeliner kan du hitta både klassiska och andra färger, och njuta av att det är lätt att styra streckens tjocklek. Och den är även vattenfast. Det är värt att överväga den vattenfasta lösningen om du ska på fest eftersom den då blir sittande även om det regnar från himmel eller ögon, eller om ditt dansande får dig att svettas på dansgolvet. Om du gillar den klassiska cat eye-looken, ska du välja en klassisk svart eyeliner.

Håll tungan rätt i mun – nu ska det målas

Du har valt din eyeliner och ska nu börja måla. Och du kan vara helt lugn för med den här guiden ska du säkert gå i mål med winged eyeliner-looken:


  1. Måla ett streck från innersta ögonvrån och längs ögonfranskanten ut till yttersta ögonvrån. Se till att komma så nära inpå franskanten som möjligt.
  2. Därefter ska ”vingen” göras. Det lättaste är att göra en liten prick mellan yttersta ögonvrån och yttersta delen av ögonbrynet.
  3. Måla sedan strecket från pricken och ner mot yttersta ögonvrån. När du målar strecket från pricken och ned får du ett så precist streck som möjligt.
  4. Avslutningsvis ska det målas ett streck från den yttersta delen av vingen och tillbaka till franskanten. Det gör att den översta kanten av strecket är mer jämn och enhetlig.

Vi vet mycket väl att det låter irriterande, men..

… Övning ger färdighet. Så givetvis kan det vara svårt om du bara experimenterar med winged eyeliner-looken ett par gånger om året. Och kom ihåg att möjligheterna med winged eyeliner är många, du kan t.ex. tona ut eyelinern med en pensel och applicera lite ögonskugga. Det kan som tur är löna sig med lite övning, för när du väl har koll på strecken märker du att det inte är så svårt som många tycker. Du kan till och med se extra elegant och fint ut med det stilfulla fokus du har skapat runt dina ögon.