Köp- och leveransvillkor

Allmän information

House of Brands A/S sköter distributionen av e.l.f. Cosmetics
Organisationsnummer: 10418542
Avedøreholmen 78B, 2650 Hvidovre,  Danmark
E-post: info@elfcosmetics.dk
Telefon +45 70 27 46 00

Betalning

På elfcosmetics.se kan du betala med Dankort, Visa, Mastercard, och Visa Electron.
Elfcosmetics.se uppfyller kraven för PCI DSS samt följer PUL.

Leverans

När du gör en beställning packas din order inom 72 timmar.
Detta gäller inte för varor som är angivna som beställningsvara med längre leveranstid.
Normal leveranstid till adresser i Sverige är 3–5 arbetsdag förlagervaror.

Vi erbjuder följande leveransformer:

 • Post Nordmed utdelning (3-5 arbetsdag)
 • Post Nord med eget val av utlämningsställe (3-5 arbetsdag)
 • GLS Pakkeshop (3-5 arbetsdag)
 • GLS Privat leverans (3-5 arbetsdag)
 • GLS Företagsleverans (3-5 arbetsdag)

E.l.f. Cosmetics webbutik ansvarar för varorna tills du har mottagit dem. Vi levererar endast inom Sverige.

Vid beställning av både lagervaror och beställningsvaror förbehåller sig e.l.f. Cosmetics.se rätten att antingen skicka produkterna i olika försändelser eller tillsammans när beställningsvarorna finns på lager.

Det avges efter att köpa en e-postbekräftelse med affärsvillkor inom 24 timmar efter köpet.

Om du ångrar ditt köp (ångerrätt)

Du har 14 dagars ångerrätt när du handlar hos oss (skriv ut och skicka med detta formulär).

Ångerfristen löper ut 14 dagar efter den dag du har mottagit din vara fysiskt tar emot den sista varan när det handlar om ett avtal om flera olika varor som har beställts i en order och som levereras separat fysiskt tar emot det sista partiet eller den sista delen när det handlar om ett avtal om leverans av en vara som består av flera partier eller delar.

Inom 14 dagar efter att du har mottagit din order ska du meddela oss att du ångrar ditt köp. Du meddelar oss genom att skriva till info@elfcosmetics.dk. I meddelandet ska du tydligt klargöra för oss att du vill utnyttja ångerrätten. Du kan också välja att använda vår standardångerblankett och skicka den tillsammans med returen. Den hittar du tillsammans med din orderbekräftelse.

Du kan inte ångra ditt köp genom att helt enkelt inte ta emot varan utan att meddela oss om detta.

Du har rätt att återfå pengarna vid ångerrätt inom 14 dagar från den dag då företaget mottagit meddelandet.Du kan dock få vänta tills dess att varan har kommit åter eller till dess du har lämnat ett bevis på att varan återsänts, det som sker först.

Återbetalning – villkor
Återbetalning ska ske med samma betalningssätt som vid köpet. Hela beloppet ska återbetalas, inklusive frakt, skatt och avgifter. Returfrakt står konsument för. Undantag ska informeras gällande återbetalning vid ångerrätt, returrätt och återbetalning av fraktkostnader. Trygg e-handel tillämpar att samma regler för återbetalning vid hävning av köp och reklamation som vid ånger. Det ska framgå om det ställs krav på att konsumenten måste godkänna annan betalningslösning vid ånger/retur/reklamation. Detta ska inte finnas som en förikryssad ruta utan konsumenten ska aktivt godkänna.

Återbetalning fraktkostnad vid reklamation
Om företaget företar omleverans eller avhjälpande av felet vid reklamation ska eventuella fraktkostnader återbetalas inom 14 dagar från den dag företaget mottagit den reklamerade varan. Retur av vara samt återbetalning ska ske utan onödigt dröjsmål.

Returer

Du skickar din order i retur till oss utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar efter att du meddelat oss att du vill ångra ditt köp (skriv ut och skicka med detta formulär). Du står själv för de direkta kostnaderna som uppstår i samband med returleveransen av varan.

När du returnerar en vara ansvarar du för att varan är ordentligt förpackad.

Du ansvarar för varan från den tidpunkt då varan levereras.

När du kommer tillbaka en beställning, har du möjlighet att byta varor eller få en återbetalning.

Varor som är undantagna ångerätten

Följande varutyper är undantagna ångerrätten:

 • varor som kan antas ha försämrats eller blivit gamla snabbt
 • förseglade varor som av hälsoskyddsrelaterade eller hygienmässiga skäl inte kan returneras eller vars försegling har brutits efter leveransen. Exempel är livsmedel, receptfria läkemedel, hälsokostprodukter, kosmetika, osv. Termen ”försegling” omfattar också särskilda förpackningar som skyddar varan och fungerar som säkerhet för att varan inte har öppnats.

Du förlorar din ångerrätt om

 • du bryter förseglingen på varor som av hälsoskyddsrelaterade eller hygienmässiga skäl inte kan returneras.

Varans skick när du returnerar den

Du ansvarar för eventuellt förlorat värde som uppstår till följd av att du hanterar varan på ett sätt som inte är nödvändigt för att kunna fastslå varans art, egenskaper och hur den fungerar. Med andra ord: du kan prova varan på samma sätt som om du provade den i en fysisk butik.

Om varan har prövats på ett sätt som avviker från beskrivningen ovan betraktar vi den som använd, vilket betyder att du endast får tillbaka en del eller inte får tillbaka någonting av köpesumman om du ångrar köpet, beroende på varans kommersiella värde.

Återbetalning av köpesumman

Om du ångrar ditt köp får du givetvis tillbaka den summa som har du betalat till oss. I händelse av förlorat värde, vilket du ansvarar för, dras detta av från köpesumman. När du returnerar den köpta varan för att du har ångrat ditt köp står du själv för returkostnaderna.

Vi återbetalar summan utan onödigt dröjsmål och under alla omständigheter senast 14 dagar efter det datum då vi mottagit meddelandet om ditt beslut att ångra köpet. Vi utför återbetalningen med samma betalningsmetod som du använde vid den ursprungliga transaktionen, såvida du inte uttryckligen har samtyckt till något annat.

Vi kan hålla inne en återbetalning tills vi har mottagit returvaran, såvida du inte innan dess har tillhandahållit bevis på att du har returnerat varan.

Om du ångrar ditt köp skickar du varan till:

Returadressen är:

House of Brands A/S
ATT: E.l.f. Cosmetics
Avedøreholmen 78B
2650 Hvidovre, Danmark

Vad ska jag skicka tillbaka?

Du ska skicka med en kopia av orderbekräftelsen. Dessutom ska du fylla i vårt retur-/bytesformulär –ladda ned här – och skicka med det.

Obs! Vi tar inte emot paket som skickats mot postförskott.

 

En eller flera produkter har skadats under transporten – vad gör du?

 1. Skriv till oss på info@elfcosmetics.dk
 2. Skriv ut och fyll i retur-/bytesformuläret

Det är samma dokument som du använder om du vill byta eller returnera en produkt.

Du kan ladda ned det här: retur-/bytesformulär

 

Personuppgifter vid köp

För att du ska kunna ingå avtal med oss behöver vi ha följande uppgifter:

 • Namn
 • Adress
 • Mobilnummer
 • E-postadress

Vi samlar in dina personuppgifter i syfte att kunna leverera varan till dig.

Personuppgifterna registreras hos e.l.f. Cosmetics och lagras i fem år. Därefter tas uppgifterna bort.

När vi samlar in personuppgifter via vår webbplats ser vi till att det alltid sker med ditt uttryckliga medgivande. På så sätt blir du informerad om exakt vilka uppgifter som samlas in och varför de samlas in.

Vd:n för e.l.f. Cosmetics A/S samt vår kundtjänst- och ekonomiavdelning har tillgång till uppgifterna som registreras om dig.

Registeransvarig på www.elfcosmetics.se är företagets vd.

Vi lagrar inte kunduppgifter krypterat.

Vi överför inte kunduppgifter krypterat.

Uppgifter som lämnas till www.elfcosmetics.se kommer inte på något sätt att skickas vidare eller säljas till tredje part och vi registrerar inga känsliga personuppgifter.

Som kund hos e.l.f. Cosmetics A/S har du alltid rätt att invända mot registreringen. Du har också rätt att ta del av vilka uppgifter som har registrerats om dig. Dessa rättigheter har du enligt Persondataloven (danska personuppgiftslagen) och förfrågningar i samband med detta skickas till e.l.f. Cosmetics A/S

Kreditkortsuppgifter krypteras. Vi lagrar inte dina kreditkortsuppgifter. Om du anger din e-postadress och ditt mobilnummer godkänner du att vi får kontakta dig via e-post eller sms med information om din order. Observera att du godkänner vår personuppgiftspolicy (”hantering av dina data”) när du använder webbplatsen, inklusive vår användning av cookies.

Dina uppgifter kommer inte att skickas vidare eller säljas till tredje part. Vissa uppgifter skickas dock vidare till utvalda och betrodda tredje parter som är berättigade att använda dina personuppgifter i syfte att leverera de varor du har beställt och kunna hålla dig informerad om din orderstatus.

Som registrerad hos elfcosmetics.se har du alltid rätt att invända mot registreringen. Du har också rätt till att ta del av vilka uppgifter som har registrerats om dig. Dessa rättigheter har du enligt Persondataloven (danska personuppgiftslagen) och förfrågningar i samband med detta skickas till elfcosmetics.se via e-post till info@elfcosmetics.dk.

Reservationer och ansvarsfriskrivelse
E.l.f. Cosmetics reserverar sig för eventuella prisändringar, pris- och korrekturfel, tekniska fel, slutsålda varor och force majeure, inklusive konflikter på arbetsmarknaden och bristande eller försenade leveranser från underleverantörer.

 

Tävlingsvillkor

Du kan endast delta i tävlingen en gång per utlottning. Det krävs inte att du gör ett köp för att delta i tävlingen.
Du är med i utlottningen av priserna när du deltar i den pågående tävlingen antingen via e-post eller på Facebook och/eller har svarat rätt på frågorna. Vid misstanke om fusk har vi rätt att stoppa deltagare från att delta i utlottningen.

Om du vinner

Vinnarna i tävlingen får besked direkt via e-post och namnen publiceras på Facebook eller i vårt nyhetsbrev.
Genom att delta i tävlingen godkänner du också denna publicering. Vinnarna får sina priser inom ca 14 dagar. Priserna kan inte bytas ut mot kontanter eller andra varor.

 

Övrigt

Om du deltar i tävlingen ska du komma ihåg att lämna alla personuppgifter som anges för tävlingen, så att vi kan skicka eventuella priser till dig. Vi ansvarar inte för eventuella tryckfel.
Vi reserverar oss rätten att med omedelbar verkan ändra vinsterna i en tävling eller avbryta tävlingen helt.

Anställda hos oss samt medlemmar av deras hushåll får inte delta i tävlingen.
Om du har några frågor får du gärna kontakta oss.

 

Reklamation

e.l.f. Cosmetics.se kontrollerar alla varor innan de skickas. Den danska köplagens bestämmelser gällande defekta varor tillämpas på varuköp.

När du handlar på www.elfcosmetics.se har du 24 månaders reklamationsrätt. Det betyder att du antingen kan få varan reparerad eller utbytt, pengarna tillbaka eller prisavdrag, beroende på aktuell situation.

Det är ett krav att reklamationen sker på goda grunder och att defekten inte har uppstått till följd av felaktig användning av produkten eller annan skadevållande behandling.

Om du får en defekt produkt, kommer dina fraktkostnader och värdet av produkten återbetalas till dig inom 14 dagar efter mottagandet av försändelsen.

Förfrågningar besvaras inom 48 timmar.

När du handlar på elfcosmetics.se har du alltid 24 månaders reklamationsrätt i enighet med köpslagen. Du skall gör reklamation inom rimlig tid efter att du har konstaterat bristen/felet. Reklamerar du inom 2 månader, anses reklamationen alltid för att vara i god tid. Om du vill göra reklamation för din produkt, skall du skicka/lämna produkten till nedanstående adress och bifoga en kort beskrivning av reklamationsorsaken.

Vi följer Konsumentköplagens och Allmänna Reklamationsnämndens regler och råd gällande reklamationer, öppet köp och bytesrätt.

 

Hur snabbt ska jag reklamera?

Du ska reklamera inom ”rimlig tid” efter att du har upptäckt defekten. Om du reklamerar inom två månader efter att defekten upptäcktes anses reklamationen alltid ha skett inom rimlig tid.

Om reklamationen godkänds återbetalar vi den billigaste metoden för returfrakt.

Kom ihåg att varan alltid ska vara ordentligt förpackad när den skickas tillbaka och kom ihåg att spara kvittot på försändelsen så att vi kan återbetala fraktkostnaderna.

Varan skickas till:

House of Brands A/S
ATT: E.l.f. Cosmetics
Avedøreholmen 78B
2650 Hvidovre, Danmark

 

Övrigt

All handel på denna webbplats sker på svenska. Information om dina tidigare order finns när du loggar in på din profil (se högst upp på webbplatsen).

Alla får handla hos oss. Du ska dock ha fyllt 18 år för att ingå ett kreditköpsavtal.

När du startar en prenumeration/betalar med kreditavtal måste du ange ditt födelsedatum, så att vi kan försäkra oss om att du är minst 18 år.

Ett avtal kan enkelt annulleras av en förälder om det skulle visa sig att det har ingåtts av ett barn under 18 år.

Reklamationsförfarande

Om du vill reklamera ditt köp ska du skicka en skriftlig begäran via vår kundtjänst eller till info@elfcosmetics.dk.

Ha ditt ordernummer till hands när du kontaktar oss.

Dessutom är det du kan också se. EU: s lagstiftning för att prova något klagomål av EU: s onlinesystem för tvistlösning (ODR), där du kan hitta här.

 

Cookies

En cookie (kakfil) är en liten textfil som sparas på din dator eller mobila enhet och hämtas därifrån vid senare besök på den aktuella webbplatsen. Vi använder cookies för att förbättra och förenkla ditt besök. Vi använder inte cookies för att lagra personuppgifter eller för att sprida uppgifter till tredje part.

Cookies från tredje part
Vi använder cookies från tredje part för att samla in statistik i samlad/aggregerad form i analysverktyg som Google Analytics. De cookies som används är både permanenta och tillfälliga cookies (sessionscookies). Dessa permanenta cookies sparas som filer på din dator eller mobila enhet i max 24 månader.